Focus op kwaliteit

Bij J. Heijnen Potplanten zoeken we per plantsoort naar manieren om deze soort het best tot zijn recht te laten komen. We werken met verschillende soorten potgrond, een gespecialiseerd gewasbeschermingsplan en we blijven bezig met innovaties op het gebied van water-, licht- en energiebeleid. 

Dit doen we niet alleen om de hoge kwaliteit van onze producten te waarborgen, maar ook om bewust met het milieu om te gaan en zo milieuvriendelijk mogelijk te telen.

ANGY-3220.jpg
ANGY-2968.jpg

Afzet

We zorgen voor een jaarrond aanbod, met de best mogelijke zorg. Het stabiele aanbod heeft geleid tot een grote groep vaste afnemers. Deze afnemers bestellen zowel dagelijks als actiematig. De klokhandel is, door de explosieve groei in de daghandel, momenteel minder dan 10% van de totale omzet.  Via o.a. Floriday kunnen onze zakelijke klanten inloggen en bestellingen plaatsen. Als lid van Royal Flora Holland leveren we vrijwel alles aan de bekende veilinglocaties. Via een extern transportbedrijf maken we het mogelijk om uw bestelling, binnen één dag, op de gewenste locatie te leveren. Service staat daarbij voorop.

Inloggen Floriday

Duurzaam

Wat goed is voor de natuur, is goed voor de mens. 
We leggen ons dagelijks toe op een optimale zorg voor onze producten, maar houden hierbij zeker oog voor onze omgeving. 
We streven steeds bewuster naar een duurzame teelt.

Foto Pachira.JPG

WKK

In een WKK wordt een brandstof omgezet in warmte en elektriciteit. Het gezamenlijk rendement ligt hoger dan wanneer warmte en elektriciteit apart van elkaar worden opgewekt. Een groot gedeelte van het jaar belichten we onze planten. De elektriciteit hiervoor halen we uit de opgewekte energie van de WKK. Rest energie leveren we terug aan het net. Ook de warmte en de vrijgekomen CO2 gebruiken we bij de groei van onze producten. We besparen daarmee flink op de energiekosten en tevens op de CO2 emissie.

ANGY-2852.jpg

Water

We gaan zuinig om met water. Het gesloten systeem zorgt ervoor dat er recirculatie mogelijk is. Op deze manier is er geen uitspoeling naar de bodem. Regenwater wordt opgevangen, gefilterd en ontsmet. Dit water wordt vervolgens gebruikt, nadat het gemengd is met de juiste voedingsstoffen, om de planten te voeden. Het teveel aan water, wat door de planten niet is opgenomen, wordt hergebruikt. 

MPS Certificering

Certificering

We zijn reeds jaren MPS gecertificeerd. MPS-ABC, MPS-GAP en MPS-SQ om precies te zijn. Deze duurzaamheidscertificeringen houden ons jaarlijks scherp op de veranderingen van Europese en zelfs Wereldwijde milieu eisen. We zijn trots op deze certificering en leven de richtlijnen daarvoor graag na.

ANGY-3134.jpg

Biologie

Bij de teelt van groene kamerplanten ontkomen we niet aan de daarbij voorkomende ziektes. Luis, trips en spint zijn veel voorkomende plaaginsecten die we liever niet in onze producten terugvinden. Om deze insecten te bestrijden strooien we proactief en preventief biologische bestrijding. Daarbij moet je denken aan roofmijten, roofwantsen en sluipwespen, natuurlijke vijanden van eerder genoemde plaaginsecten. Met het gebruik van biologie is de chemische gewasbescherming gigantisch afgenomen. We hebben insectengaas om schadelijke insecten van buitenaf te weren. We blijven zoeken, in samenwerking met een externe adviseur, naar innovatieve manieren om het gewas d.m.v. biologie te beschermen.

ANGY-3115.jpg

Afval

We scheiden ons afval op de meest mogelijke manieren. Papier, hout, ijzer, groen- en restafval worden netjes gescheiden en door diverse partijen bij ons opgehaald. Verder houden we met de aankoop van goederen rekening met de impact op het milieu. Denk daarbij aan potten, hoezen en etiketten die gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Trays en potten welke we niet meer gebruiken gaan retour naar de leverancier. Daar worden ze hergebruikt voor het maken van nieuwe producten.